شهرهاي موشکي ايران باعث شده تا آمريکا به خوبي بداند در صورت حمله نظامي ايران پاسخي دندان شکن دريافت خواهد کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار واژه پيشرفت براي کشورهاي در حال توسعهاي همچون ايران، جز مقوله هاي پراهميت به حساب مي آيد؛ چرا که نشانه توسعه يافتگي يک کشور پيشرفت آن در ابعاد مختلف سياسي، اقتصادي، اجتماعي، علمي، فرهنگي و ... است.
در همين راستا، نکات کليدي بيانات رهبر معظم انقلاب "حضرت آيتالله خامنهاي" طي 27 سال گذشته حول محور چگونگي توسعه و پيشرفت کشور بوده است. در سالهاي اخير با مطرح کردن موضوع اقتصاد مقاومتي، نگاه توسعه درونگرا و ارائه الگوي ايراني اسلامي، مولفههايي را نيز براي چنين راهبردي بيان کردند. برخي از مولفههايي که ميتوان در 11 مورد ذکر کرد به شرح ذيل است:
1- پيشرفت حقيقي سه مولفه دارد:
الف) حفظ خصوصيات انقلابي
ب) حفظ حرکت جهادي
ج) حفظ عزت و هويت ملي
2- دنبال کردن الگوي پيشرفت ايراني- اسلامي، پيشرفت واقعي
3- پيشرفت همه جانبه در دو بخش؛
الف) بخش ابزاري (علم، اختراع، صنعت، سياست، اقتصاد، اقتدار سياسي و نظامي، اعتبار بينالمللي، تبليغ و ابزارهاي تبليغ و ...)
ب) بخش حقيقي (سبک زندگي)
4- دوري از فردمحوري
5- تقويت زبان ملي، هويت اسلامي و مدلسازي
6- عمومي بودن و تضمين استقلال کشور
7- بحث نظري لازمه تدوين نسخه درست پيشرفت
8- عشق به معنويت، تضمينکننده پيشرفت واقعي
9- عدالت، يکي از ارکان اصلي الگوي پيشرفت اسلامي
10- پيشرفت در عرصه انديشهورزي، در درجه اول اهميت
11- لزوم رعايت جدا نبودن دنيا و آخرت از هم، در الگوي پيشرفت
**ايران صادر کننده تسليحات به بيش از 50 کشور جهان
همان طور که رهبر معظم انقلاب نيز فرمودند پيشرفت حقيقي بايستي داراي مولفههايي همچون حفظ خصوصيات انقلابي، حفظ حرکت جهادي، حفظ عزت و هويت ملي باشد. به عبارتي پيشرفت حقيقي پيشرفتي است که عميق و متکي به پايهها و استوانههاي محکم داخلي باشد.
از جمله مصاديق اين موضوع ميتوان به ساخت و توليد انبوه تسليحات نظامي با اتکا به توان داخلي در حوزه دفاعي و نظامي در کشور اشاره کرد. استفاده ترکيبي از فناوريهاي نوين الکترونيکي و سازهسازي و همسويي برنامههاي نظامي جمهوري اسلامي ايران با دانش و تکنولوژي علمي روز باعث شده تا ايران در زمينههاي نظامي، ساخت و توليد انبوه تسليحات نظامي از جمله انواع موشکهاي دوربرد، تانک و موشک هاي زره بتواند به قدرت اول نظامي منطقه تبديل شود و اکنون به بيش از 50 کشور جهان تسليحات نظامي صادر کند.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي و تحميل جنگ هشت ساله عليه ايران از سوي استکبار جهاني؛ صنايع دفاعي نظام جمهوري اسلامي شکل گرفت. در مرداد ماه 1368 با ادغام وزارتخانههاي دفاع و سپاه، وزارتخانه واحدي به نام «وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح» تشکيل شد؛ وزارتخانهاي که با همکاري بخش صنعتي کشور وظيفه توليد تجهيزات مورد نياز نيروهاي مسلح را عهدهدار شد.
هر چند جنگ تحميلي خسارات بسيار زيادي را بر ايران اسلامي وارد ساخت؛ اما اين جنگ برکاتي را هم به ارمغان آورد. از جمله برکات جنگ، خوداتکايي و خودباوري جوانان اين مرز و بوم در تجهيز کردن جمهوري اسلامي به پيشرفتهترين تجهيزات نظامي و دفاعي، آن هم با اتکا به توان داخلي بود. به طوري که سبب شد چند سال پيش کارشناسان آمريکايي در گزارشي اعتراف کنند که ايران تا سال 2015 از نظر توان صنعتي نظامي به سطح فعلي فرانسه ميرسد.
جمهوري اسلامي ايران اکنون با دانش بومي خود در بخش توليد هواپيماهاي جنگي، "صاعقه" ، "قاهر" و "آذرخش" را طراحي کرده که با جنگنده هاي "ميراژ" فرانسوي قابل رقابتند.
در طراحي هواپيماهاي بدون سرنشين پيشرفت يا همان پهپاد، صنايع هوايي ايران موفق شده است هواپيماهاي "ابابيل"، "مهاجر 1و2 و 3و 4"، "هدهد" و "صاعقه 1و 2" ، "آرکيو-170" را توليد کند. اين هواپيماها با هزينه بسيار پايين و تکنولوژي روز ساخته شده است.
**بزرگترين هواپيمايي بدون سرنشين راهبردي کشور
«فطرس» با برد عملياتي بيش از 2 هزار کيلومتر و سقف پروازي 25 هزار پايي و مداومت پرواز 16 تا 30 ساعت به عنوان بزرگترين هواپيماي بدون سرنشين راهبردي کشور بوده، که از قابليتهاي ويژهاي برخوردار است. «فطرس» با تسليح به موشکهاي مختلف، علاوه بر ماموريتهاي مراقبت شناسايي، ماموريتهاي رزمي نيز انجام ميدهد.
در بخش موشکي، ايران اسلامي به همت جوانان نخبه خود توانسته است به چند کشور مطرح در اين صنعت بپيوندد. ساخت و توليد موشک و انواع راکتها که از زمان جنگ شروع شد، امروزه ايران را قادر ساخته است که موشکهايي با برد بلند، کوتاه و ميان برد با انواع سوختهاي مايع و جامد و در قابليتهاي پرتاب ثابت و محرک توليد کند. از جمله اين موشکها ميتوان به؛ موشکهاي تاکتيکي FL10 و FL6 با برد 15 تا 40 کيلومتر، موشکهاي HY2 با برد 85 کيلومتر و با سر جنگي پرقدرت، موشکهاي نور با برد 120 تا 180 کيلومتر و موشکهاي استراتژيک SS-N4 با برد 350 کيلومتر با قابليت انهدام ناوهاي بزرگ و ارتفاع کم پرواز، موشکهاي شهاب 1، 2 و 3 ؛ موشک شهاب 3 با برد حدود 2000 کيلومتر و دقت بسيار زياد، قدر -1 با 1800 کيلومتر برد و همچنين "فاتح 110" اشاره کرد.
موشک بردبلند "سجيل" با انواع سوختهاي مايع و جامد با برد 2000 کيلومتري، موشک ميان برد "قدر اچ" و "قدر اف" با برد 2000 کيلومتري، و موشک "عماد" با قابليت هدايت و کنترل دقيق اصابت به هدف، نسل جديد موشکهاي بالستيک ساخت وزارت دفاع جمهوري اسلامي ايران است.


و در نهايت، موشک قيام که از فناوري بالايي در عرصه آيروديناميک و پايداري برخوردار است ميتواند خط سير خود را بدون نياز به باله دنبال کند و اين يعني فناوري که تنها در اختيار دو يا سه کشور است و متخصصان دفاعي جمهوري اسلامي ايران به فناوري ساخت اين موشک دست يافتهاند.
در بخش دريايي نيز جمهوري اسلامي توانسته است با ساخت ناوشکنهاي جماران 1و2 با قابليت حمله بالگرد، انواع موشکهاي سطح به سطح و سطح به هوا، توپهاي پيشرفته، توپ ضدهوايي، سيستم اژدرفکن و مجهز به سيستم جنگ الکترونيک با نصب رادارهاي پيشرفته آرايه فازي در عرصه آبهاي سرزميني خود را به رخ بيگانگان و دشمنان بکشد. همچنين ايران بهترين اژدر و قايقهاي تندرو جهان را در اختيار دارد که به کابوسي براي ناوها و زيردرياييهاي دشمن تبديل شدهاند.
جمهوري اسلامي ايران دشمنان ريز و درشت دارد که اگر بدانند نيروهاي مسلح کشورمان نمي توانند از خود دفاع کنند ؛ يقينا يک حمله همه جانبه را به ايران خواهند داشت.
فرماندهان نظامي کشورمان بارها اعلام کرده اند که اگر قدرت موشکي جمهوري اسلامي ايران نبود ؛ ارتش آمريکا در ده سال پيش بارها به ايران حمله کرده بود و اين موضوع نشان مي دهد که قدرت موشکي چه نقشي در حفظ امنيت ملي ايران دارد.
همچنين شهرهاي موشکي ايران باعث شده تا آمريکا به خوبي بداند در صورت حمله نظامي ايران پاسخي دندان شکن دريافت خواهد کرد که تمام پايگاه هاي نظامي امپرياليسم را در بر مي گيرد.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان